Produkter



Nyhetsbrev

Motta nyhetsbrev med tilbud og rabatter, samt informasjon om nye produkter

GI - LISTER
Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Agave nektar (flytende sirup, 90% fruktose) 11 56 90 10
All-Bran (Kellogg's) 30 100 50 15
Ananas 59 462 11 6
Appelsiner 42 545 9 4
Appelsinjuice 46 481 10 5
Aprikoser 57 667 8 4
Aprikoser, hermetisk i sukkerlake 64 316 16 10
Aprikoser, tørkede 31 107 47 14
Bagel 72 100 50 36
Bagett 95 100 50 48
Banan 52 250 20 10
Banankake uten sukker 55 138 36 20
Bokhvete 54 250 20 11
Bran Flakes 74 83 60 44
Brød med bygg, grovt, med surdeig 53 75 67 35
Brød, 50% bokhvetekorn, 50% siktet hvetemel 47 71 70 33
Brød, 80% hele byggkorn, 20% siktet hvetemel 34 75 67 23
Brød, 80% hele havrekorn, 20% siktet hvetemel 65 79 63 41
Brød, 80% sammalt bygg, 20% siktet hvetemel 67 75 67 45
Brød,glutenfritt, hvitt 76 100 50 38
Brød, glutenfritt, hvitt, med fibertilsetning 73 115 43 32
Brød, hamburger 61 100 50 31
Brød, havrekli 47 83 60 28
Brød, hvete, 80% hele korn, 20% siktet hvete 52 75 67 35
Brød, hvete, surdeig 54 107 47 25
Brød, rug, grovt, (100% sammalt) 58 107 47 27
Brød, siktet speltmel 74 65 77 57
Brød, spelt, grovt 63 79 63 40
Brød, tyrkisk, sammalt hvete 49 94 53 26
Brød, tyrkisk, siktet hvete 87 88 57 49
Brødfrukt 68 222 23 15
Bulgur 48 288 17 8
Bygg, helkorn 25 179 28 7
Bygg, knekt 50 179 28 14
Bygg, valset 66 179 28 18
Byggrøt, gryn 64 179 28 18
Byggrøt, sammalt byggmel 68 179 28 18
Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat 
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Bønner, bakte 48 500 10 5
Bønner, brune 24 100 50 12
Bønner, fava 79 364 14 11
Bønner, Haricot/navy 38 242 21 8
Bønner, kidney 28 300 17 5
Bønner, kidney, hermetisk 52 441 11 6
Bønner, lima (butter beans) 32 250 20 6
Bønner, mung 21 441 11 4
Bønner, mung, spirede 25 441 11 3
Bønner, mung, trykkokt 42 441 11 5
Bønner, pinto 39 288 17 7
Bønner, romano 46 417 12 6
Bønner, soya 18 1250 4 1
Bønner, soya, hermetisk 14 1250 4 1
Bønner, svarte 20 300 17 3
Bønner, svartøye 42 250 20 8
Cashewnøtter 22 192 26 6
Cassava 46 185 27 12
Cheerios 74 75 67 49
Chips, mais 63 96 52 33
Coca Cola 58 481 10 6
Coco Pops (Kellog's) 77 58 87 67
Corn Flakes (Kellog's) 81 58 87 70
Couscous 58 431 12 7
Croissant 67 110 46 31
Dadler, tørkede 103 75 67 69
Dr. Lindbergs mandelkake 29 176 28 8
Dr. Lindbergs müsli (150 g müsli og 3 dl lettmelk) 19 455 11 2
Dr. Lindbergs sjokoladekake 44 170 29 13
Druer 46 333 15 7
Druesukker (glukose) 100 50 100 100
Eplejuice 40 431 12 5
Epler 38 400 13 5
Epler, tørkede 29 88 57 16
Erter, grønne, ferske 48 571 9 4
Erter, grønne, tørkede 22 833 6 1
Fanta, appelsin 68 368 14 9
Fersken 42 545 9 4
Fersken, hermetisk 38 545 9 3
Fersken, hermetisk, sukkerlake 57 353 14 8
Fikener, tørkede 61 115 43 26
Flatbrød, fint mel 79 94 53 42
Flatbrød, midtøsten type 97 94 53 52
Formkake 54 95 53 29
Frosties (Kellog's) 55 58 87 48
Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Fruktcocktail 55 375 13 7
Fruktose 19 50 100 19
Grapefrukt 25 545 9 2
Grapefruktjuice 48 625 8 4
Gresskar, kokt 75 1000 5 4
Gulrot, kokt 58 667 8 4
Gulrot, rå 18 500 10 2
Gulroujuice 43 543 9 4
Havregrynsgrøt 58 568 9 5
Havregrøt, instant 66 481 10 7
Havrekli 55 100 50 28
Havrevelling på sammalt havremel (basert på tørrvare) 74 78 64 47
Hirse, kokt 71 208 24 17
Honni Smacks 71 65 77 54
Honning 55 69 72 40
Hummus 6 300 17 1
Hvetekorn, hele kokt (basert på 100 g tørrvare) 41 74 68 28
Iskrem Lett (1,2% til 7,1% fett) 43 227 22 9
Iskrem, 15% fett 37 278 18 7
Jams (Yam) Ghana 66 208 24 16
Jams (Yam) New Zealand og Canada 37 208 24 9
Jordbær 40 2000 3 1
Kikerter 28 250 20 6
Kikerter, chana dal (bengal gram dhal) 11 208 24 3
Kikerter, hermetisk 42 341 15 6
Kirsebær 22 500 10 2
Kiwi 53 500 10 5
Kålrot 72 750 7 5
Laktose 46 50 100 46
Linser, grønne 30 441 11 3
Linser, røde 26 417 12 3
Makaroni 47 186 27 13
Mais, fersk 53 234 21 11
Maltose 105 50 100 105
Mango 51 353 14 7
Marmelade, appelsin 48 75 67 32
Melk, hel 27 1042 5 1
Melk, kultur 11 1136 4 0
Melk, lett 32 962 5 2
Melk, skummet 32 962 5 2
Melk, soya, hel 40 694 7 3
Melk, soya, lett 44 735 7 3
Muffins 57 102 49 28
Müsli, Alpen 55 79 63 35
Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Nan-1 30 625 8 2
Nudler, instant 47 225 22 10
Nudler, mungbønne (gjennomsiktige) 33 200 25 8
Nudler, ris (gjennomsiktige) 61 231 22 13
Nudler, vermicelli (Australia) 35 205 24 9
Nudler, vermicelli (Kina) 58 231 22 13
Nutella sjokolade/nøttepålegg 33 83 60 20
Pannekaker 67 69 73 49
Papaya 59 353 14 8
Pasta, av maisstivelse 54 214 23 13
Pasta, brun ris 92 237 21 19
Pasta, fettucine 40 196 26 10
Pasta, gnocchi, potetbasert 68 188 27 18
Pasta, linguine 50 196 26 13
Pastinakk 97 333 15 15
Peanøtter 14 417 12 2
Pitabrød 57 88 57 32
Pizza (gj.snitt av 5 produkter. GI varierer fra 30 til 80) 60 185 27 16
Plommer 39 500 10 4
Polenta, kokt 68 577 9 6
Pommes frites 75 259 19 15
Popkorn 72 91 55 40
Potet, bakt 85 250 20 17
Potet, hermetisk 83 417 12 8
Potet, kokt 30 min.Pontiac Australia 56 288 17 10
Potet, kokt 35 min. Desiree Australia 101 441 11 11
Potet, kokt 35 min. Pontiac Australia 88 417 12 11
Potet, kokt 35 min. Sebago Autralia 87 441 11 10
Potet, kokt Canada 54 278 18 10
Potet, kokt India 76 221 23 17
Potet, kokt Romania 41 250 20 8
Potet, kokt, Nardine New Zealand 70 300 17 12
Potet, ny Canada 57 357 14 8
Potetmos 74 375 13 10
Potetmos, pose 85 375 13 11
Pretzels 83 75 67 55
Pudding 44 313 16 7
Puffet hvete 74 71 70 52
Pumpernikkelbrød 50 125 40 20
Pærer 38 545 9 3
Pære, hermetisk, uten sukker 43 545 9 4
Ravioli med kjøtt 39 237 21 8
Ris, brun naturris 55 227 22 12
Ris, hurtig 81 179 28 23
Ris, høyamylose (Bangladesh) 38 192 26 10

Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Ris, Jasmine 109 179 28 31
Ris, parboiled 47 208 24 11
Ris, parboiled, høyamylose (Bangladesh) 32 192 26 8
Ris, parboiled, lavamylose 69 192 26 18
Ris, polert, langkornet 56 183 27 15
Ris, polert basmati 58 197 25 15
Ris, polert, høyamylose, Doongara (Australia) 56 192 26 15
Riskaker 91 60 83 76
Rosiner 64 68 73 47
Rugkorn, hele korn (basert på 100 g tørrvare) 34 66 76 26
Ryvita knekkebrød 64 78 64 41
Rødbeter 64 571 9 6
Scones 92 139 36 33
Sjokolade M&M's peanøtter 33 88 57 19
Sjokolade, Mars 65 75 67 43
Sjokolade, melke 43 89 56 24
Sjokolade, Snickers 55 88 57 31
Sjokolade, Twix 44 77 65 29
Sjokolademelk med maltitol, lite sukker 35 114 44 15
Sjokolademelk med sukker 43 89 56 24
Smultring 76 102 49 37
Spagetti, al dente 39 191 26 10
Spagetti, helkorn 37 214 23 9
Spagetti, kokt 5 min. 38 188 27 10
Spagetti, kokt 10 - 1t5 min. 43 188 27 11
Spagetti, proteinberiket 27 173 29 8
Spesial K, (Kellog's) 54 71 70 38
Sportsdrikk, Gatorade 78 833 6 5
Sportsdrikk, Isostar 70 694 7 5
Sukker (sukrose) 68 50 100 68
Sushi 52 135 37 19
Svisker 29 91 55 16
Søtpotet 61 268 19 11
Taco shells, maismel 68 83 60 41
Tapioka 70 694 7 5
Tomatjuice 38 1389 4 1
Tortilla, meksikansk 52 104 48 25
Tranebærjuice 56 431 12 6
Vafler 76 135 37 28
Vannmelon 72 1000 5 4
Weetabix 70 79 63 44
Xylitol 8 50 100 8
Yoghurt, lett med aspartam 14 769 7 1
Yoghurt, lett med frukt og sukker 33 323 16 5
Yoghurt, lett, soya, med frukt og sukker 50 385 13 7

Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Ris, Jasmine 109 179 28 31
Maltose 105 50 100 105
Dadler, tørkede 103 75 67 69
Potet, kokt 35 min. Desiree (Australia) 101 441 11 11
Druesukker (glukose) 100 50 100 100
Flatbrød, midtøsten type 97 94 53 52
Pastinakk 97 333 15 15
Bagett 95 100 50 48
Pasta, brun ris 92 237 21 19
Scones 92 139 36 33
Riskaker 91 60 83 76
Potet, kokt 35 min. Pontiac (Australia) 88 117 12 11
Brød, tyrkisk, siktet hvetemel 87 88 57 49
Potet, kkt 35 min. Sebago (Australia) 87 441 11 10
Potet, bakt 85 250 20 17
Potetmos, pose 85 375 13 11
Pretzels 83 75 67 55
Cornflakes (Kellog's) 81 58 87 70
Ris, hurtig 81 179 28 23
Bønne, fava 79 364 14 11
Flatbrød, fint mel 79 94 53 42
Sportsdrikk, Gatorade 78 833 6 5
Coco Pops (Kellog's) 77 58 87 67
Brød, glutenfritt, hvitt 76 100 50 38
Potet, kokt (India) 76 221 23 17
Smultring 76 102 49 37
Vafler 76 135 37 28
Gresskar, kokt 75 1000 5 4
Pommes frites 75 259 19 15
Bran Flakes 74 83 60 44
Brød, siktet speltmel 74 65 77 57
Cheerios 74 75 67 49
Havrevelling på sammalt havremel (basert på tørrvare) 74 78 64 47
Potetmos, pose 74 375 13 10
Puffet hvete 74 71 70 52
Brød, glutenfritt, hvitt, med fibertilsetning 73 115 43 32
Bagel 72 100 50 36
Kålrot 72 750 7 5
Popkorn 72 91 55 40
Vannmelon 72 1000 5 4
Hirse, kokt 71 208 24 17

Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Honni Smacks 71 65 77 54
Potet, kokt, Nardine (New Zealand) 70 300 17 12
Sportsdrikk, Isostar 70 694 7 5
Tapioka 70 694 7 5
Weetabix 70 79 63 44
Ris, parboiled, lavamylose 69 192 26 18
Brødfrukt 68 222 23 15
Byggrøt, sammalt byggmel 68 179 28 19
Fanta, appelsin 68 368 14 9
Pasta, gnocchi, potetbasert 68 188 27 18
Polenta, kokt 68 577 9 6
Sukker (suktose) 68 50 100 68
Taco shells, maismel 68 83 60 41
Brød, 80% sammalt bygg, 20% siktet hvetemel 67 75 67 45
Croissant 67 110 46 31
Pannekaker 67 69 73 49
Bygg, valset 66 179 28 18
Havregrøt, instant 66 481 10 7
Jams, (Yam) (Ghana) 66 208 24 16
Brød, 80% hele havrekorn, 20% siktet hvetemel 65 79 63 41
Sjokolade, Mars 65 75 67 43
Aprikoser, hermetisk i sukkerlake 64 316 16 10
Byggrøt, gryn 64 179 28 18
Rosiner 64 68 73 47
Ryvita, knekkebrød 64 78 64 41
Rødbeter 64 571 9 6
Brød, spelt, grov 63 79 63 40
Chips, mais 63 96 52 33
Potet, hermetisk 63 417 12 8
Brød, hamburger 61 100 50 31
Fikener, tørkede 61 115 43 26
Nudler, ris-(gjennomsiktige) 61 231 22 13
Søtpotet 61 268 19 11
Pizza (gj.snitt av 5 produkter, GI varierer fra 30 til 80) 60 185 27 16
Ananas 59 462 11 6
Papaya 59 353 14 8
Brød, rug-, grovt (100% sammalt) 58 107 47 27
Coca Cola 58 481 10 6
Couscous 58 431 12 7
Gulrot, kokt 58 667 8 4
Havregrynsgrøt 58 568 9 5
Nudler, vermicelli (Kina) 58 231 22 13
Ris, polert, basmati 58 197 25 15


Liste over glykemisk indeks (GI), karbohydratinnhold og glykemisk belastning (GB),
sortert etter fallende GI.
Referansematvare: Glukose, GI 100.
GI - LISTER
Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Arpikoser 57 667 8 4
Fersken, hermetisk, i sukkerlake 57 353 14 8
Muffins 57 102 49 28
Pitabrød 57 88 57 32
Potet, ny- (Canada) 57 357 14 8
Potet, kokt 30 min. Pontiac (Australia) 56 288 17 10
Ris, polert, langkornet 56 183 27 15
Ris, polert, høyamylose, Doongara (Australia) 56 192 26 15
Transbærjuice 56 431 12 6
Banankake uten sukker 55 138 36 20
Frosties (Kellog's) 55 58 87 48
Fruktcocktail 55 375 13 7
Havrekli 55 100 50 28
Honning 55 69 72 40
Müsli, Alpen 55 79 63 35
Ris, brun (naturris) 55 227 22 12
Sjokolade, Snickers 55 88 57 31
Bokhvete 54 250 20 11
Brød, hvete, surdeig 54 107 47 25
Formkake 54 95 53 29
Pasta, av maisstivelse 54 214 23 13
Potet, kokt (Canada) 54 278 18 10
Spesial K, (Kellog's) 54 71 70 38
Brød med bygg, grovt, med surdeig 53 75 67 35
Kiwi 53 500 10 5
Mais, fersk 53 234 21 11
Banankake uten sukker 52 250 20 10
Brød, hvete, 80% hele korn, 20% siktet hvetemel 52 75 67 35
Bønner, kidney, hermetisk 52 441 11 6
Sushi 52 135 37 19
Tortilla, meksikansk 52 104 48 25
Mango 51 353 14 7
Bygg, knekt 50 179 28 14
Pasta, linguine 50 196 26 13
Pumpernikkelbrød 50 125 40 20
Yoghurt, lett, soya-, med frukt og sukker 50 385 13 7
Brød, tyrkisk, sammalt hvete 49 94 53 26
Bulgur 48 288 17 8
Bønner, bakte 48 500 10 5
Erter, grønne, ferske 48 571 9 4
Grapefruktjuice 48 625 8 4
Marmelade, appelsin 48 75 67 32
Brød, 50% bokhvetegryn, 50% siktet hvetemel 47 71 70 33
Brød, havrekli 47 83 60 28

Matvare GI Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
GB
pr. 100 g
matvare
Makaroni 47 188 27 13
Nudler, instant 47 225 22 10
Ris, parboiled 47 208 24 11
Appelsinjuice 46 481 10 5
Bønner, romano 46 417 12 6
Cassava 46 185 27 12
Druer 46 333 15 7
Laktose 46 50 100 46
Dr. Lindbergs sjokoladekake 44 170 29 13
Melk, soya-, lett 44 735 7 3
Pudding 44 313 16 7
Sjokolade, Twix 44 77 65 29
Gulrotkake 43 543 9 4
Iskrem, lett- (1,2% til 7,1% fett) 43 227 22 9
Pærer, hermetiske, uten sukker 43 545 9 4
Sjokolade, melke 43 89 56 24
Sjokolademelk med sukker 43 89 56 24
Spagetti, kokt 10 - 15 min.) 43 188 27 11
Appelsiner 42 545 9 4
Bønner, mung, trykkokt 42 441 11 5
Bønner, svartøye 42 250 20 8
Fersken 42 545 9 4
Kikerter, hermetiske 42 341 15 6
Hvetekorn, hele, kokt, (basert på 100 g tørrvare) 41 74 68 28
Potet, kokt (Romania) 41 250 20 8
Eplejuice 40 431 12 5
Jordbær 40 2000 3 1
Melk, soya-, hel 40 694 7 3
Pasta, fettucjhine 40 196 26 10
Bønner, pinto 39 288 17 7
Plommer 39 500 10 4
Ravioli, med kjøtt 39 237 21 8
Spagetti, al dente 39 191 26 10
Bønner, Haricot/navy 38 242 21 8
Epler 38 400 13 5
Fersken, hermetisk 38 545 9 3
Pærer, hermetiske, uten sukker 38 545 9 3
Ris, høyamylose (Bangladesh) 38 192 26 10
Spagetti, kokt 5 min. 38 188 27 10
Tomatjuice 38 1389 4 1
Iskrem, 15% fett 37 278 18 7
Jams (Yam) (New Zealand og Canada) 37 208 24 9
Spagetti, helkorn 37 214 23 9
Nudler, vermicelli (Australia) 35 205 24 9
Sjokolademelk med maltitol, lite sukker 35 114 44 15


GB - LISTER
Matvare GB
pr. 100 g
matvare
GI Mengde
karbohydrat
i 100 g
matvare
Mengde mat-
vare i g som
inneh.50 g
karbohydrat
Maltose 105 105 100 50
Duesukker (glukose) 100 100 100 50
Riskaker 70 91 83 60
Corn flakes (Kellogg's) 76 81 87 57
Dadler, tørkede 69 103 67 75
Sukker (sukrose) 68 68 100 50
Coco Pops (Kellogg's) 67 77 87 58
Brød (siktet speltmel) 57 74 77 65
Pretzels 57 83 67 75
Hinni Snacks 55 71 77 65
Puffet hvete 54 74 70 71
Flatbrød, Midtøsten-type 52 97 53 94
Cheerios 52 74 67 75
Brød, tyrkisk, siktet hvetemel 49 87 57 88
Pannekaker 49 67 73 69
Frosties (Kellogg's) 49 55 87 58
Baguett 48 95 50 100
Havrevelling på sammalt havremel (basert på tørrvare) 48 74 64 78
Rosiner 47 64 73 68
Laktose 47 46 100 50
Brød, 80% samm.bygg, 20% siktet hvetemel 46 67 67 75
Bran Flakes 45 74 60 83
Weetabix 44 70 63 79
Sjokolade, Mars 44 65 67 75
Flatbrød, fint mel 43 79 53 94
Brød, 80% hele havrekorn, 20% siktet hvetemel 42 65 63 79
Ryvita knekkebrød 41 64 64 78
Taco shells, maismel 41 68 60 83
Brød, spelt grovt 41 63 63 79
Honning 40 55 72 69
Popkorn 40 72 55 91
Brød, glutenfritt, hvitt 40 76 50 100
Spesial K (Kellogg's) 38 54 70 71
Smultring 38 76 49 102
Bagel 37 72 50 100
Brød med bygg, grovt, med surdeig 36 53 67 75
Müsli, Alpen 35 55 63 79
Brød, hvete, 80% hele korn, 20% siktet hvetemel 35 52 67 75



Helseshoppen © 2018