Hvis du er allergisk mot pollen er sjansen stor for at du samtidig vil reagere på andre ting i tillegg. Vi kaller det kryssallergier.
Her følger en oversikt over de vanligst pollenallergiene og hvilke kryssreaksjonser som kan forekomme.
Bjerk (kryssallergi etter rang):
– Hasselnøtter
– Epler
– Fersken
– Kirsebær
– Mandler
– Valnøtter
– Pærer
– Gulrøtter
– Plommer
– Potetskall
– Paranøtter
– Peanøtter
– Sjokolade
– Banan
– Erter
– Bønner
Ved allergi mot epler er det hyppigst allergiske reaksjoner mot:
– Golden Delicious
– Granny smith
– Jonagold
– Breaburn
– Prime rouge
– Appollo
– Cox orange
Mindre hyppige reaksjoner mot følgende eplesorter:
– Jamba
– Macoun
– Gloster
– Altlânder
– Pfannkuchenapfel
– Hammerstein
Kryssallergi med krydder:
– Karri
– Karve
– Selleri
– Peppermynte
– Paprika
– Kardemomme
– Muskat
– Sesamfrø
Timotei (alle gressorter):
– Korn (hvete)
– Tomat
– Erter
– Soya
– Melon
Burrot (urter):
– Selleri
– Persille
– Gulrøtter
– Anis
– Hvitløk
– Løk
– Karri
– Paprika
– Kamille
– Purre
– Grillkrydder
– Salatdressing
– Naturmedisin
– Homøopatmidler
For mer informasjon om allergi gå til temaet allergi under symptomregister.