Hvis  du er allergisk mot pollen er sjansen stor for at du samtidig vil reagere på andre ting i tillegg. Vi kaller det kryssallergier.

Her følger en oversikt over de vanligst pollenallergiene og hvilke kryssreaksjonser som kan forekomme.

Bjerk (kryssallergi etter rang):
– Hasselnøtter
– Epler
– Fersken
– Kirsebær
– Mandler
– Valnøtter
– Pærer
– Gulrøtter
– Plommer
– Potetskall
– Paranøtter
– Peanøtter
– Sjokolade
– Banan
– Erter
– Bønner

Ved allergi mot epler er det hyppigst allergiske reaksjoner mot:
– Golden Delicious
– Granny smith
– Jonagold
– Breaburn
– Prime rouge
– Appollo
– Cox orange

Mindre hyppige reaksjoner mot følgende eplesorter:
– Jamba
– Macoun
– Gloster
– Altlânder
– Pfannkuchenapfel
– Hammerstein

Kryssallergi med krydder:
– Karri
– Karve
– Selleri
– Peppermynte
– Paprika
– Kardemomme
– Muskat
– Sesamfrø

Timotei (alle gressorter):
– Korn (hvete)
– Tomat
– Erter
– Soya
– Melon

Burrot (urter):
– Selleri
– Persille
– Gulrøtter
– Anis
– Hvitløk
– Løk
– Karri
– Paprika
– Kamille
– Purre
– Grillkrydder
– Salatdressing
– Naturmedisin
– Homøopatmidler

For mer informasjon om allergi gå til temaet allergi under symptomregister.